sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Rakkautta borealis

Kirjailija Kira Poutanen
Kirja Rakkautta borealis
Sivumäärä 149 sivua
Painovuosi 2012
Kustantaja Wsoy
Kirjallisuuden laji nuorten aikuisten kirjallisuus

Takakannen tarina

Muistilista häitä varten:

1. Valitse hääpukujen TOP55
2. Valitse häiden teema: 50-luvun glamour, Barbie ja Ken vai Keijuhäät?
3. Keksi, miten saat Ericin kosimaan.

Lara ja Eric ovat sopineet, ettei naimisiinmenosta toistaiseksi puhuta. Onneksi unelmahäistä voi sentään haaveilla. Lara vie Ericin revontulien räiskeeseen, ja lentokoneessa hän jo listaakin tapoja, joilla saisi Lapin lumoon langenneen miehen kosimaan.
     Vaan Ericin sydän ei ota sulaakseen. Lohdukseen Lara löytää itsestään oivan eräoppaan. Homma lähtee villalapasesta viimeistään, kun hän saa lämmittäjäkseen itsensä joulupukin!

Rakkautta borealis tarjoilee kinoksittain kommelluksia ja koomisia väärinkäsityksiä, joita Lara saa aikaan kaikessa luontevuudessaan vain olemalla ihanan hömppä, oma itsensä.

Arvosteluni

Vaihteeksi vähän kevyempää romaania, heh! Rakkautta borealis kuuluu samaan sarjaan kuin aiemmin blogissa esittelemäni Rakkautta al dente. Kirja oli sellaista mukavaa ja nopealukuista "hömppäkirjallisuutta", kevyttä lukemista vaihteluksi noiden raskaampien teosten rinnalle.

Laran hölmöilyt viihdyttivät iltapäivääni jälleen muutamien tuntien verran, ja huumorintäyteistä ja kommellusrikasta tekstiä oli mukava lukea. Kirjoittajalla on selkeästi ollut pilkettä silmäkulmassa tätä teosta rustaillessaan! Päähenkilö Lara on ihan toivoton häseltäjä ja tunaroija - hänen miestään Ericiä käy melkein sääliksi kun toinen on koko ajan hästäämässä ja sekoittamassa asioita.

Välillä lukijaan osui epätoivon tunne Laran aivan mahdottoman järjestelytarpeen ja sekoilun takia. Koko Lapin matka oli täynnä sekaannuksia ja väärinkäsityksiä, mutta onneksi tälläkin tarinalla oli oikein onnellinen loppu.

***

Yritän kiskoa porontaljaa tiukemmin päälleni ja keskittyä ajattelemaan kaikkia niitä onnellisia pareja, jotka ovat viettäneet tässä huoneessa hääyönsä. Tila on varmasti täynnä positiivista energiaa. Riittää että imen sen sisääni ja annan sitten sydämeni puhua Ericille avoimesti ja suoraan.
"Oliko ne poropallukat hyviä?" sanon sitten.
No jaa, pystyisin kyllä varmasti parempaankin keskustelunavaukseen, mutta tällä on nyt mentävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti