sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Riskitekijä

Kirjan nimi Riskitekijä
Alkuteos Small steps
Kirjailija Louis Sachar
Sivumäärä 252
Kustantaja Otava
Laji nuortenkirjallisuus

Takakannen tarina

Kainalo eli Theodore Johnson on selviytynyt pahojen poikien rangaistusleiriltä ja hikoilee nyt kaivamalla kuoppia puutarhasuunnittelufirman laskuun.

Miksei kukaan usko, että iso ja musta nuorimies voi siirtyä kaidalle tielle?

17-vuotias poptähti Kaira DeLeon matkustaa luksuskeikkabussilla kohti helteistä Texasia. Manageri El Genius haluaa hänen näyttävän seksikkäältä ja olevan kyselemättä tyhmiä.

Kuka arvaisi, että palvottu idoli on oikeasti yksinäinen?

Kun konserttikiertue saapuu Kainalon kotikaupunkiin, hänen ystävällään Röntgenillä on ehdotus. He tienaisivat helppoa rahaa trokaamalla lippuja rikkaille valkoisille.

Hyvä vai huono idea?

Arvosteluni

Aloitan arvioinnin jälleen kannesta. Mielestäni kansikuva oli mielenkiintoinen ja mielikuvituksellinen, vaikka se ei suoranaisesti huutanutkaan hyllystä haluavansa tulla luetuksi. Olin kuitenkin lukenut kirjaa edeltävän osan, ja tykästynyt siihen sen verran että halusin lukea jatko-osan tietääkseni miten tarina etenee jatkossa. Tämä on niitä kirjoja, joita olen monesti ajatellut lukevani, lainannut kirjastosta ja palauttanut ajanpuutteen vuoksi lukemattomana takaisin. Tällä kertaa sain kuitenkin tämän luettua, enkä pettynyt lainkaan.

Tarina eteni sopivalla vauhdilla, ja oli mukavaa lukea vaihteeksi hieman erilaisen henkilön näkökulmasta. Lukisin Riskitekijän tylsien sunnuntai-iltojen rattolukemiseksi, sillä sen kanssa ei juuri tarvinnut aivojaan vaivata. Teksti oli kirjoitettu harjaantumattomammallekin lukijalle helppo- ja nopealukuiseksi, joten lukemisessa ei mennyt kauaa kun kirjan jaksoi avata hetkeksi joka ilta.

Suosittelen tätä kirjaa 12-16 -vuotiaille lukijoille. Tämäkin tarina oli mielestäni toteutettu sukupuolineutraalisti, joten se maistuu varmasti sekä tytöille että pojille luettavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti